Kruh pečen v krušni peči je nekaj posebnega, zato smo v okviru projekta PŠ – GIBALO RAZVOJA hoteli otrokom prikazati, kako se naredijo domači hlebčki in kako zgleda sama peka kruha. Gospodinji domačije Balant sta nas zelo prijazno sprejeli in prikazali celoten postopek od moke do končnega izdelka – domačega hlebčka. Otroci so uživali ob pripravi testa, oblikovanju hlebčkov, opazovanju vzhajanja, kurjenju peči. Najtežje jim je bilo čakati na pečen hlebček, kajti peči se mora 45 minut. Med tem časom smo se sprehodili skozi vasico Vnajnarje. Ob vrnitvi je iz hiše dišalo po sveže pečenem kruhu, ki so ga otroci takoj poskusili. Nekaj ga je ostalo še za domačo pokušino in petkovo pomladno prireditev.
Kruh pečen v krušni peči je nekaj posebnega, zato smo v okviru projekta PŠ – GIBALO RAZVOJA hoteli otrokom prikazati, kako se naredijo domači hlebčki in kako zgleda sama peka kruha. Gospodinji domačije Balant sta nas zelo prijazno sprejeli in prikazali celoten postopek od moke do končnega izdelka – domačega hlebčka. Otroci so uživali ob pripravi testa, oblikovanju hlebčkov, opazovanju vzhajanja, kurjenju peči. Najtežje jim je bilo čakati na pečen hlebček, kajti peči se mora 45 minut. Med tem časom smo se sprehodili skozi vasico Vnajnarje. Ob vrnitvi je iz hiše dišalo po sveže pečenem kruhu, ki so ga otroci takoj poskusili. Nekaj ga je ostalo še za domačo pokušino in petkovo pomladno prireditev.